bilservice

Vad betyder service av bil?

Vad betyder service av bil?

En bilservice är ett underhåll för att minska risken att större och mer kostsamma skador ska uppstå så det är en viktig åtgärd som är kostnadsbesparande i längden. Servicen ska ske när bilen har gått olika antal kilometer, som uppges i serviceboken, och med dagens teknik så brukar bilen själv larma när det är dags för bilservice. Det är olika delar av bilen som ska ses över beroende på vilken service man lämnar sin bil på och det är viktigt att man ser till att servicen utförs enligt de riktlinjer som finns i serviceboken så att garantin på bilen behålls om man har en nyare bil. Har man däremot en äldre bil så behöver man egentligen inte göra bilservice men det är alltid en bra idé och alltid ett sätt att minimera skador och dyrare reparationer med tiden.

 

Vad ingår i bilservice?

Det är lite olika delar som ingår i service beroende på hur långt bilen har gått och även vad plånboken tillåter. Men vissa delar ska alltid ingå. Kontroll av alla lampor invändigt och utvändigt på bilen. Kontroll av alla vätskor som kylarvätska, spolarvätska, styrservoolja och olja. Alla delarna på bromsarna plus bromsvätskan. Däckens skick. Vindruta och vindrutetorkare. Instrument och elektronik. Bilens interiör. Motorns skick. Och dessutom brukar man göra en provkörning för att se, höra och känna så allt känns bra med bilen.

 

Företag som utför bilservice

När man kontaktar ett företag som utför bilservice i Hudiksvall, eller annan ort, så är det mycket viktigt att man vet att företaget vet vad som ingår i en bilservice. Ett företag som är duktiga på bilservice kan bespara många slantar och vara ett stort stöd genom bilägandet. Det är också viktigt att man etablerar en god kommunikation gällande vad som ska utföras och vad det kan komma att utföras och vad det kan kosta.