kompressorer

Uppfinningar för att underlätta arbetet

Uppfinningar för att underlätta arbetet

Allteftersom utvecklingen går framåt och nya uppfinningar görs så får vi hjälpmedel som underlättar i vardagen. Det som förr var tidskrävande och mycket tungt arbete kan idag göras hur smidigt som helst. Sådant som inte var möjligt att utföra ens med mycket arbetskraft kan idag skötas av en enda person. Det har vi utvecklingen att tacka för. 

Många av dessa energisparande uppfinningar finns i våra hem. Vi använder dammsugare i stället för sopborste, vi har diskmaskin för att slippa diska för hand. I många garage finns massor av moderna hjälpmedel, som till exempel kompressorer. 

 

Kompressorer för hemmabruk

Att utföra arbeten med tryckluft via en kompressor är inte den nyaste av uppfinningar. Man har länge använt sig av kompressorer i verkstäder och fabriker där tyngre arbeten underlättas med detta hjälpmedel. Men på senare tid har det blivit vanligare med kompressorer för hemmabruk.

Vad kan man då ha för nytta av en kompressor där hemma? Den kan hjälpa till när man behöver fylla på luft i någonting, som i cykeldäcken till exempel. Barnens fotboll eller luftmadrass likaså. Med en kraftigare kompressor kan man fylla på luft i bildäcken och se till att de har rätt mängd luft för en säker körning. Även mutterdragandet vid däckbyte görs smidigast med en kompressor.

 

 

Underlätta hobbyfixandet

Gillar du att snickra och fixa hemma? Kanske utför du mindre byggprojekt själv utan att behöva anlita en byggfirma? Då kan en kompressor vara rätt investering för dig. Slipp slitaget på din kropp som spikande och skruvande för hand medför och gör det med en kompressordriven spikpistol i stället. Sprutmålning kan också vara att föredra framför den traditionella penseln. 

Tryckluftskompressor i stockholm går att hitta i de flesta byggvaruhus. Men vill du ha professionell hjälp och en kompressor som passar för industrin kan du kontakta företaget STS. Då får du även hjälp med service och reparationer.