reparera

Turbo, kul att köra

Turbo, kul att köra

Många som köper en bil med turbo gillar att det går fort. Turbon fungerar så att den helt enkelt ökar motorns effekt och du simulerar en större motor än vad du egentligen har. Turbo är inte bara för de som gillar köra snabbt. Det gör det enklare att göra snabba omkörningar utan att behöva planera och växla ner. Smidigt för den som kör ofta på motorväg helt enkelt. Däremot har inte turbon ett evigt liv och kan ibland behöva repareras. Reparera din turbo i Göteborg snabbt och enkelt hos http://www.scanditurbo.se/. Det är inget att ge sig på för novisen.

 

 

Hur fungerar en turbo?

 

Det är lite invecklat om man inte redan är kunnig på motorer. För att försöka förklara det enkelt är det ett aggregat som består av ett turbinhus och har en rad mekaniska komponenter. I ena änden av aggregatet finns ett turbinhjul. I sin tur är detta kopplat till en axel och vidare till ett kompressorhjul. Kompressorhjulets funktion är att komprimera den inkommande luften genom att blåsa in luften i förbränningsutrymmet i bilens motor. Som det framgår är det inte vem som helst som bör ge sig på att fixa med en turbo.

 

Fungerar turbon som den ska?

 

Du kan märka att turbon inte fungerar som den ska om oljekonsumtionen helt plötsligt ökar. Det är därför extra viktigt att hålla koll på oljenivån om du har en turbo. Det är såklart ett tecken på att allt inte står rätt till om bilen börjar bli tröttare. Det kan gå sakta så var lite extra observant. Turbomotorer har dock en tendens att antingen fungera eller inte fungera. Det är sällan som de är lite mittemellan. Om du inte är en fena på motorer, ge dig inte på att reparera själv utan överlämna det till ett proffs. Du har igen det i längden.