truckkort växjö

Snabbutbildning för truckkort i Växjö

Snabbutbildning för truckkort i Växjö

Det är alltid bra att skaffa sig mer kunskap och ett truckkort kan göra att man blir mer eftertraktad på arbetsmarknaden. Men ett truckkort kan också leda till en löneförhöjning. Inom lagerhantering och industrin är trucken ett ovärderligt arbetsverktyg som underlättar och snabbar på arbetet. Många gånger sponsrar arbetsgivaren med truckkortet, men inte alltid. Då kan man vända sig till sin lokala arbetsförmedling och höra om de har möjlighet att betala utbildningen.

Att ta truckkort kan vara väl investerade pengar, även om man måste betala kortet själv. Detta eftersom det leder till en högre lön, men också för att det plötsligt finns fler jobb att välja mellan eftersom man har rätt behörighet. Ett truckkort i Växjö kostar 2 499 kronor och ger behörighet för kategori A och B, vilka är de vanligaste och minsta truckmodellerna. För de lite större truckarna och för att få köra hjullastare är det ett truckkort i kategori C och D som man måste ta. 

 

Ta truckkort på två dagar

Det finns flera utbildningsföretag som erbjuder truckkort. Vissa av dem kan även sätta ihop specialanpassade utbildningar efter företag och de kunskaper man eventuellt redan har. Truckkortet kom en gång i tiden till just för att komma tillrätta med arbetsplatsolyckor.

Därför gäller det att hela tiden uppdatera och repetera sina kunskaper. Många arbetsgivare vill därför ofta att man med jämna mellanrum går en truckutbildning för att repetera sina kunskaper. En sådan utbildning är det alltid arbetsgivaren som betalar.

Ett truckkort går mycket snabbare att ta än ett vanligt körkort och ofta tar det bara två dagar, beroende på kategori. En dag för praktiska körövningar och en dag för teori. Har man redan körvana kan det gå ännu snabbare då det kanske räcker med att man bara kör upp samt skriver teoridelen. Då blir självklart även kostnaden för truckkortet lägre.