husvagnar

Så hittar du rätt bland alla husvagnar på marknaden

Så hittar du rätt bland alla husvagnar på marknaden

Husvagnar erbjuder ett riktigt mysigt sätt att resa, vare sig det är ensam eller tillsammans med hela familjen. Med husvagnen har man alltid boendet med sig under resan och kan i princip närsomhelst stanna för att laga lite mat eller sova. Det är praktiskt att man hela tiden har med sig det man kan tänkas behöva under semestern och till skillnad från en husbil så kan man koppla loss vagnen och resa runt på resmålet bekvämt med sin personbil.

Kolla upp vad som gäller

När det är dags att köpa en husvagn finns det dock några saker som är bra att titta på innan man genomför köpet. Till exempel så är det viktigt att kolla upp hur mycket bilen man ska dra vagnen med faktiskt får dra samt vad körkortet man har tillåter. Det är såklart även viktigt att läsa på om lagar och regler som gäller samt titta på den tillåtna lastvikten på husvagnen man funderar på att köpa. Lastvikten är differensen mellan tjänstevikt och totalvikt, för att kunna packa med det man önskar under resan är det därför viktigt att lastvikten inte är för låg.  

Ta hänsyn till behov och budget

Det är såklart även viktigt att titta på vilka behov som finns i valet av husvagn. Vill man ha högsta möjliga komfort och gott om utrymme så är det de lyxigare varianterna man ska titta på. Handlar det mer om friheten som en husvagn innebär och man uppskattar det enklare livet så behöver man i regel inte lägga lika mycket pengar, se bara till att husvagnen är i gott skick.

Gör en trygg affär

Är man osäker på vad man behöver samt hur man avgör om en husvagn är i gott skick eller ej bör man vända sig till en seriös husvagnshandlare. Det ger trygghet vid köpet och man kan få mycket användbara tips och råd. Hos Fritidscenter hittar man ett brett sortiment av nya och begagnade husvagnar samt får hjälp med allt som kan behövas inför ett köp.