mitsubishi og ford

Rätt service för din Ford

Rätt service för din Ford

När du ska göra service på din Ford är en auktoriserad Fordverkstad alltid att rekommendera. Verkstäder som specialiserar sig på ett visst märke har en gedigen utbildning och kunskap om just det märket. Med större erfarenhet blir arbetet mer tidseffektivt för mekanikerna. Det ger en lägre arbetskostnad för dig som kund. Hur mycket en Ford Service i Stockholm kostar beror helt på vilken typ av service som behöver göras. När du bokar en service bör du få en offert innan du lämnar in bilen, så att det inte blir några oväntade överraskningar.

 

Varför göra service på bilen?

Det bästa sättet att behålla din Fords andrahandsvärde är att göra service på den. En bil som har en fulltecknad servicebok är mycket mer attraktiv än en som bara har servats då och då. Genom att låta göra en service på bilen undviker du också risk för stora kostsamma reparationer. Fel kan upptäckas och åtgärdas i tid, och mekanikern kan se när det börjar bli dags att byta delar.

Det är också bra om du ser efter din bil mellan servicetillfällena.

 

 

Underhåll din Ford

Det finns några saker du själv kan hålla koll på för att din bil ska hålla en god hälsa. Mät oljenivån i motorn då och då och fyll på olja om det behövs. Se till så att det finns gott om kylarvätska och fyll på glykol under vintermånaderna. Det bör alltid finnas spolarvätska för din säkerhet, och tänk på att byta torkarbladen innan de blir slitna. Ta en titt på däcken när du tankar och testa lufttrycket en gång i månaden. Det är också bra att göra några kraftiga inbromsningar någon gång i veckan, så att du undviker rost på bromsskivorna. Med dessa enkla insatser får du en bättre säkerhet och en långlivad bil redo att ta dig dit du vill.