bussresor

Njut av en bussresa på semestern

Njut av en bussresa på semestern

Bussen är ett mycket bra fordon. Med enbart en förare kan många personer ta sig dit de ska, och kanske till och med ha möjlighet att äta, sova och gå på toaletten. Till skillnad mot tågen, så kan bussen köra precis vart du vill och även stanna var, och hur länge, du vill. Det gör att resorna blir mycket flexibla och att du till och med kan hyra en hel buss, om ni är ett gäng som vill åka tillsammans.

Ni är kanske en förening som vill åka och titta på en utställning som ligger en bra bit bort? Istället för att alla ska ta sig dit med tåg eller bil, så kan ni enkelt hyra en hel buss bara för er. Under resan kan ni dessutom anordna lite roligheter som allsång, frågesport eller hålla föreläsningar. Ni slipper kånka på väskor och kan till och med lämna kvar era saker i bussen medan ni går runt på utställningen. Sedan är det bara att hoppa på igen, och åka hem.  

 

Leta bland utbudet

Om du vill så kan du hitta en bussresa som redan har ett förutbestämt mål och tid. Du kan välja en helg på en badort, en tur till en välkänd butik, en utställning eller något annat som kan locka dig. Du kan även välja att åka själv, ta med din partner, en vän eller hela familjen. Kostnadsmässigt kommer det troligen bli billigare än om du hade tagit bilen, och i en buss kan ni alla slappna av och umgås.

Hela året långt finns det bussresor som kan locka dig att boka. Det kan vara en vandring på hösten eller våren och en skidresa på vintern. Men vilka är det då som beger sig på bussresor? Svaret är: alla. Resenärer finns ur alla åldersgrupper, där man föredrar bussen framför andra färdmedel.