Volvo penta action service

Leta efter Volvo penta action service INNAN du behöver den

Leta efter Volvo penta action service INNAN du behöver den

editorial

Det finns många fartdårar som susar runt på sjön i helt vansinniga hastigheter. Men sådan är inte du, eller hur? I alla fall inte om du förstått tjusningen i att tillbringa semestern till soundtracket av en klassisk Volvo penta-motor. 7 knop är en fin marschfart för den som vet att njuta av livet.

Det behöver faktiskt inte gå mycket fortare än så. Sjön ligger precis lika öppen för dig i promenadtempo som i en vansinnes-spurt. Man måste inte tävla i antal hästkrafter. Bara du tar dig ut från bryggan räknas du till det äkta sjöfolket. Till skillnad från alla bryggseglare och landkrabbor i marinan.

 

Glöm inte att serva din inombordare regelbundet

Men kom ihåg att även en stadig maskin som en Volvo penta-motor behöver servas med jämna mellanrum. För det är faktiskt precis lika tråkigt att få motorstopp i 7 knop som i 55. Fast kanske är inbromsningen inte riktigt lika ryckig, ändå.

Livet på sjön sliter på hela båten, så även motorn. Och det är oavsett om du är i närheten av din hemmahamn eller ute på långtur, så se till att leta upp ett antal bra ställen längs din planerade rutt som erbjuder Volvo penta action service. Som till exempel det här stället https://bjornhammarvarvet.se/vara-tjanster/.

 

Volvo penta action service

 

Ha alla nummer redo redan innan du behöver dem

Glöm inte att lyssna på sjörapporten. Se också till att ha alla telefonnummer redo redan innan du behöver dem. Läget kan förändras snabbt på sjön, och det är fullt möjligt att gå från en stilla bleke till riktig sjönöd på bara några ögonblick. 

Så fort det börjar bli strul och trassel med vädret eller motorn så kommer du ha händerna fulla med akuta situationer som behöver ses till. Inte läge att behöva leta särskilt länge efter numret till akut motorservice, med andra ord. Eller till sjöräddningen heller för den delen.