lastpallar

Lastpallar för din frakt

Lastpallar för din frakt

Det har verkligen gått snabbt för ditt företag. Du skulle ju bara ha något litet att pyssla med i hemmet, men nu har du i raketfart fått skaffa externa lokaler och till och med anställa personal. Nu inser du att det inte längre fungerar att skicka kartonger till dina kunder, eftersom butiker också har börjat beställa av dig. Du behöver helt enkelt börja använda dig av pallar för att packa allt ditt gods på.

Var får du tag i pallar? Det är troligen inget som du går och funderar på som privatperson. Men om du har ett företag som ska börja skeppa gods så är det något du kommer att behöva ta reda på förr eller senare. Du har då flera olika val att göra. 

Det handlar om ifall du ska använda dig av billigare engångspallar eller om du ska välja lastpallar som har ett returvärde i sig. Väljer du returpallarna så kan du också begära dem tillbaka från dina kunder.  

Retur med värde

De pallar som har ett värde i sig, och som kan användas om och om igen, är alla byggda enligt en viss standard och har fått en märkning. Det kan stå EUR eller något liknande på pallen, så att du vet vilken typ av pall det är. Genom att använda dig av dessa istället för engångspallar, kan du spara på miljön, och på det sättet dra ditt strå till stacken. Men samtidigt blir det också billigare i längden att använda dig av dessa återanvändningsbara pallar.

Du kan även känna dig mer säker på att ditt gods kommer fram helt och rent. För de enklare engångspallarna kan lätt gå sönder under hanteringen. Något som kan bli mycket dyrt för dig, din kund eller fraktbolaget. De kraftigare pallarna går även att laga ifall något med tiden skulle gå sönder efter långt slitage.