lastpallar

Lastpallar för alla behov

Lastpallar för alla behov

Lastpallar är en av alla dessa nödvändigheter som finns överallt och används överallt men egentligen inte syns, ändå. Ändå kan man faktiskt påstå, utan att ta till överord, att utan lastpallar skulle samhället inte ens fungera! Så snart ett företag handlar med lite större varor eller lite större mängder är lastpallar en viktig del i kedjan. Att hantera gods utan dem skulle i hög grad vara opraktiskt och långsamt och i vissa fall knappast möjligt. För den som startar en verksamhet som innefattar produkter av dessa slag är lastpallar en nödvändighet. Lastpallar finns i ett antal olika modeller och utföranden. 

 

 

Att införskaffa och använda lastpallar

 

När det gäller lastpallar finns det i hög grad en andrahandsmarknad. En lastpall kommer inte att hålla i evighet – de är trots allt tillverkade av trä – men många företag får leveranser där pallar lämnas kvar medan andra regelbundet använder dem i sin dagliga verksamhet internt. Vilken typ av lastpall du ska använda beror delvis på vilka varor du transporterar. 

 

Den i Sverige vanligaste lastpallen har benämningen EUR A-pall. De är godkända i det europeiska bytessystemet och fungerar väl vid transport av dagligvaror. Det är också vanligt med B-pall och C-pall samt halvpall.

 

Att sälja lastpall är bra för ekonomi och miljö

 

Om du är intresserad av att sälja lastpallar kommer du att upptäcka att intresserade köpare finnes. Begagnade lastpallar är intressanta för många. Istället för att lämna dem till återvinning eller låta dem ligga, ensamma och bortglömda, kan du få tillskott till kassan och bidra till att lastpallarna används till sin fulla kapacitet innan de kasseras. Ett företag med erfarenhet och rätt inställning är den rätte att göra affärer med. Dessutom har företaget egna lastbilar vilket kommer att underlätta hantering och hämtning. Och – om situationen en dag ser annorlunda ut så kan företaget troligen hjälpa till då också!