Kamremsbyte

Kamremsbyte viktigt för motorhälsan

Kamremsbyte viktigt för motorhälsan

Bilen kräver mer än bränsle och en tvätt då och då. För att hålla motorn i gott skick gäller det att se över den med jämna mellanrum, ifall det är dags att byta ut delar, olja och filter. Du ska göra servicen på bilen enligt rekommendationerna i serviceboken. De flesta moderna bilar visar också i displayen på instrumentbrädan när det är dags för lite extra omtanke. Om du lämnar in bilen på en verkstad så har de koll på vad som står näst på tur, då de lätt kan se status på de olika delarna.

 

Trasig kamrem kan bli dyr historia

Kamremmen är bland det viktigaste att hålla koll på. Utan den fungerar inte motorn över huvud taget. Kamremmen ser ut som ett stort svart gummiband med kuggar på ena sidan. Den driver runt hela motorn och om kuggarna blir slitna så kan remmen haka ur och orsaka motorhaveri. Skulle detta ske så står du där med en motor som behöver renoveras eller bytas ut. Det kan kosta många kronor som du helt säkert vill lägga på något roligare.

 

 

Byta själv eller lämna in på verkstad

Kontakta din närmaste bilverkstad för att göra ett Kamremsbyte i Stockholm. Du kan byta remmen själv, men då är det viktigt att du vet vad du gör. Ett kamremsbyte tar lite tid och kräver sitt jobb, och skulle du inte få dit den helt rätt så kan den glida av och orsaka skador på motorn. I vissa fall behöver också tillhörande delar bytas ut, som spännare och löprulle. Det finns många sidor på nätet som beskriver hur du byter kamrem själv, men är du minsta osäker så ska du ta din bil till en verkstad och låta proffsen göra bytet åt dig. Det sparar dig både tid och stora pengar om du inte gör jobbet rätt från början.