husvagnar

Inredning och inspiration för husvagnar

Inredning och inspiration för husvagnar

editorial

Att semestra i husvagn är något så typiskt svenskt. Vi reser gärna utomlands när vi vill lämna hemlandets kalla vindar bakom oss. Men den svenska sommaren är så magisk ändå! Att åka land och rike kring i egna husvagnar är något man måste pröva på åtminstone en gång i livet. Men att man vill ha det fint även i sitt tillfälliga hem är också självklart. Hur ska man fixa inredningen i husvagnen? Här kommer några tips! 

 

Som hemma, fast borta

Inte behöver det vara obekvämt att semestra i husvagn. Det är ju som en liten extension av din egna lilla lya, det som kommer att vara ditt hem under de kommande veckorna. Och semestern ska ju vara skön! Första steget är alltså att inreda som hemma, fast borta. Om du aldrig skulle drömma om att köpa en dålig madrass att sova i din egen säng. Varför skulle du då tvinga dig själv att sova på hårda dynor i en gammal husvagn? Tänk att det ska vara både skönt och praktiskt.

 

 

Det behöver inte vara dyrt att inreda husvagnar. Eftersom utrymmet är litet, behövs det också färre saker för att “göra” utrymmet. En mysig filt och ett par kuddar med personliga prints. Myslampor och några kort uppsatta på väggen. En spegel som förstorar utrymmet, kanske mörkläggande gardiner för att skapa stämning. 

 

Glamping: En riktig semestertrend

Glamping är termen som beskriver en riktigt skön campingsemester. Idealiskt för dig som älskar att resa runt. Men inte gillar obekvämligheterna i en “vanlig” husvagnssemester. Visst går det att inreda den egna husvagnen för en oförglömlig semester! Men det är inte alla som har egna husvagnar. Är detta ditt fall, kan du kanske hyra en husvagn. Använd gärna egna inredningsdetaljer för att göra det så mysigt som möjligt. Glöm bara inte att ta ut dem igen innan du lämnar tillbaka husvagnen.