däck

I Tyresö kan du få hjälp med skötsel och service som får dina däck att hålla längre

I Tyresö kan du få hjälp med skötsel och service som får dina däck att hålla längre

Bra däck på bilen är något som kan vara avgörande när du plötsligt behöver göra en kraftig inbromsning eller då väglaget är av den sämre sorten. Det är också otroligt viktigt att ha rätt mönsterdjup för årstiden så att däcken ska kunna prestera optimalt. Det krävs även att du håller koll på lufttryck och övrigt slitage för att du ska kunna ta dig fram på vägarna på ett så tryggt och säkert sätt som möjligt. 

Kör inte på utslitna däck med dåligt lufttryck 

Utnötta däck har inverkan på säkerheten eftersom bland annat bromssträckan förlängs. Det är också viktigt att se till så att däcken har rätt lufttryck eftersom endast ett halvt bar för lågt däcktryck ökar bränsleförbrukningen med tre procent och förkortar däckets livslängd med upp till 25 procent. Förutom att regelbundet kontrollera lufttrycket så bör du även hålla koll på mönsterdjupet. Får du rutin på att genomföra dessa kontroller cirka en gång i månaden så får däcken goda förutsättningar att hålla sig i gott skick så länge som möjligt. 

Det är viktigt att tänka på hur du kör

Även körstilen påverkar slitaget på däcken. Genom att köra lugnt och undvika onödigt kraftiga inbromsningar så kan du förlänga däckens livslängd. Det alla bästa är att motorbromsa samt vara uppmärksam och förutseende för att undvika plötsliga manövreringar. Det är också viktigt att anpassa hastigheten efter rådande väglag. Rätt hjulinställning kan även det förlänga däckens livslängd då de inte slits ojämnt och lika snabbt som när du kör med felaktig hjulinställning.

Däckverkstad i Tyresö som kan hjälpa med det mesta

Är du i behov av däckbyte, däckhotell, däckservice eller nya däck i Tyresö så kan du vända dig till Däck & Maskin Tyresö AB. Det är en däckverkstad som erbjuder alla tänkbara tjänster inom däck och fälg, bland annat försäljning av nya däck, däckskifte samt hjulinställning. Ett besök hos dem kan markant förlänga livslängden på däcken.