kran

Hyr kranbil i Västerås

Hyr kranbil i Västerås

Med hjälp av en kranbil kan man enkelt få lekstugan på plats, lyfta upp båten för vinterförvaring, fälla ett träd bit för bit, få ny jord till trädgårdslandet på plats och mycket mer. Men det finns en hel del att tänka på och även vissa regler att följa. Ibland kan man även behöva ansöka om tillstånd hos polisen. Detta gäller främst om kranbilen kommer att placeras på offentlig mark som exempelvis en gångbana, trottoar, park etc. 

En kranbil använder man främst för höga och tunga lyft men dessa kan ha olika krav, och det finns också många olika slags kranbilar. Vilken kranbil man behöver beror på hur tungt godset som ska lyftas är, vad som ska lyftas, hur högt det ska lyftas, om man kan köra ända fram, men även hur mycket plats det finns för kranbilen att operera på. 

Så mycket extra utrymme behöver en lyftkran

Ibland går det inte att köra ända fram och då kan man behöva använda en kran med en längre lyftaxel. En kran väger också en hel del vilket kan göra att man kör upp spår i exempelvis en gräsmatta. Därför väljer vissa också av denna anledning att använda sig av en lite större kran. Men man måste även tänka på att en lyftkran tar upp ganska så mycket plats. Det måste finnas minst två meter extra åt alla håll för kranbilens båda stödben och så att man enkelt kan passera runt bilen.

Vill man hyra kranbil i västerås ska man börja med att ta in offerter från ett par olika kranbilsföretag och jämföra priser. Det kan också var bra att vända sig till företag som har lite större maskinparker och med flera olika lyftkranar att välja på. Då ökar chansen att man hittar den mest optimala kranen till det lyft som man vill göra.