husvagnar

Husvagnar ökar i popularitet

Husvagnar ökar i popularitet

Ett fullt utrustat boende på två hjul och hela världen framför ens fötter. Inte är det konstigt att allt fler får upp ögonen för husvagnar, och att de rullande mobila hemmen säljs allt flitigare – både sprillans nya och på begagnatmarknaden. 

En husvagnssemester är på många sätt det ultimata sättet att både resa, se och upptäcka. Det är enkelt, bekvämt och synnerligen smidigt eftersom man har allt man behöver med sig. Ingen stress över att leta hotellrum eller en ledig stuga – boendet är med vart man än åker. 

 

En husvagn är på många sätt också enklare än en husbil, eftersom man enkelt kan kroka av vagnen och bara ta en tur med bilen om så önskas. 

 

Hur mycket kostar en husvagn?

Priserna kan, precis som med allt annat, förstås variera en hel del. Begagnade vagnar går att få för allt mellan ett par tusenlappar (räkna med behov av upprustning då) upp till ett par-tre hundra tusen. Splitternya husvagnar kostar från några hundra tusen kronor upp till en miljon – eller mer om det är en riktig lyxvagn med extra allt. 

 

 

Behöver du låna till ditt husvagnsköp kan du antingen lösa det genom att ta ett privatlån hos din bank, eller genom att handla vagnen via en återförsäljare. De flesta återförsäljare har möjlighet att erbjuda finansiering vid köp av husvagn. 

 

Kontrollera att du har rätt körkortsbehörighet

För att köra bil med husvagn krävs ingen särskild körkortsbehörighet – så länge vikten på ekipaget inte överstiger den maximalt tillåtna för ett vanligt B-körkort. De flesta vagnar får dras med ett vanligt B-körkort, men är du osäker på om vagnen är för tung är det viktigt att du kollar upp det. Innan du ger dig ut på vägarna förstås. 

Låt husvagnssemestern börja med glädje och förväntan – snarare än att bli stoppad för att du slarvat med att kolla behörigheten.