bilverkstad

Hitta en bra bilverkstad i Trosa

Hitta en bra bilverkstad i Trosa

För att bilen ska hålla och för att försäkringen ska gälla måste man se till att regelbundet serva sin bil. Gör man inte det slits bilen onödigt mycket och små fel som ofta är lätta att åtgärda upptäcks inte i tid. Dessa små fel kan då förvärras och leda till mycket kostsammare reparationer. Har man en bra bilverkstad är det mycket lättare att sköta bilens service när man ska.

När man letar en bilverkstad är ofta priset viktigt. Genom att först göra research och jämföra olika verkstäders priser via deras hemsidor kan man ofta komma ner i pris. Ofta är de lite mindre, oberoende verkstäderna billigare än märkesverkstäderna. 

Men timpriset kan också skilja rejält mellan olika bilverkstäder. En dyr mekaniker kan däremot också var mer erfaren och kanske jobbar snabbare än en mindre erfaren som behöver mer tid på sig. Ett högt timpris behöver alltså inte alltid innebära att den är dyrast. 

 

Viktigt att välja en seriös verkstad

Man ska inte bara se till priset då man letar bilverkstad, utan det är också viktigt att välja en seriös mekaniker. Olika bilar kräver olika slags service beroende på hur modellen är konstruerad. En erfaren och seriös mekaniker vet vad som måste göras och när. Om man exempelvis skulle strunta i att byta kamremmen när det är dags för det, är risken stor för ett motorhaveri. 

 

Oberoende verkstäder är oftast billigare

Det kan vara bra att veta att man inte behöver välja en märkesverkstad bara för att man har en bil av ett specifikt märke. Stämpeln i serviceboken från en seriös oberoende bilverkstad gäller på samma sätt som märkesverkstäderna och påverkar inte bilens garanti – om det inte råkar vara nybilsgarantin. Har man en något äldre bil så kan man däremot spara mycket pengar genom att välja en oberoende och seriös bilverkstad i Trosa.