foliering

Foliering är billigare än omlackering

Foliering är billigare än omlackering

Att lacka om ett fordon och byta färg på lacken kan vara dyrt. I stället kan man ändra färg på fordonet genom foliering. Vid en foliering i Växjö skyddar och bevarar man dessutom den underliggande lacken, något som kan vara bra den dagen man kanske vill sälja bilen. Egentligen kan man foliera alla typer av fordon men vanligast är att man klär in bilen. Många företag väljer även att foliera sina bilar med logotyp och information om hur man kan komma i kontakt med dem. Bilarna kläs oftast med foliering i de färger som förknippas med företaget och blir som en slags reklampelare på hjul.

 

Sätt företagslogotypen på bilen

Den vanligaste anledningen till att man folierar sin bil är att man tröttnat på färgen som lacken har. Foliering går även att få i olika utseendet som matt, glansigt, metallic och transparent. En genomskinlig foliering läggs främst för att skydda den underliggande lacken mot repor och har bara en praktiskt funktion. Vill man ha en snygg foliering ska man  förstås vända sig till ett företag som är specialiserad på detta. Man kan välja att bara foliera delar av bilen som man ofta gör då man sätter företagslogotyper på bilen. Men vill man helt byta färg på bilen måste man göra en helfoliering.

 

 

Håller länge

Kostnaden för en foliering är beroende av vilken bilmodell det är och hur många dörrar bilen har som ska kläs. Även karossdetaljer och bilens linjer påverkar kostnaden. De flesta företag som professionellt sysslar med foliering brukar kunna lämna en kostnadsfri offert vid förfrågan. När det kommer till själva hållbarheten brukar en foliering hålla i ungefär fem till sju år men påverkas givetvis av hur väl den tas omhand. Man kan tvätta bilen som vanligt i en modern biltvätt men äldre tvättar med slitna borstar kan slita och repa folieringen.