flaksläde

Flaksläde låter ju som vinter

Flaksläde låter ju som vinter

editorial

Det är ett väldigt bra tillval att montera en flaksläde på sin pickup. De tillverkas i USA och kan anpassas till flakets storlek. Om man undrar varför man skulle behöva en flaksläde så är det bara att prova på en bil som har det. Det blir så oerhört mycket lättare att lasta ur och in saker på flaket när man har den utfällbara biten. Det sparar ryggen och man slipper en massa dåliga arbetsställningar.

Det kan bli mycket lyfta och dra på en dag. Om man hela tiden belastar ryggen fel så slutar det med att man får ont i knän och rygg. Har man ont kanske man måste sjukskriva sig och då förlorar man en massa jobbtillfällen. Händer det för ofta att man måste tacka nej till jobb kan det betyda att man tappar kunder och då hade det varit bättre att investera i ett bra redskap för att spara ryggen.

 

 

Att investera i en flaksläde är att investera i sin hälsa

Med flaksläden kan man dra ut all last så att den hamnar utanför flaket och blir lätt att lyfta av. Vill man kan man köra fram en truck och lyfta direkt därifrån utan att skada pickupen. Det blir många tunga lyft som sparas in. Det värsta för kroppen är väl när man drar och hasar tunga verktyg eller lådor. 

Det finns egentligen inget bra ergonomiskt sätt att göra det på annat än att få ut lasten med hjälp av flaksläden. Då drar man bara i handtaget så rullar lasten ut. Den finns i två olika storlekar och har en lastkapacitet på upp till 450 kilo. Det finns också avbärare för långsidorna om man vill ha det.

Att investera i redskap lönar sig alltid. Kroppen ska orka jobba i många år och den ska inte behöva bli utsliten i förtid.