motor - bilvård - bilrekond

Få bilen som ny med en rekonditionering

Få bilen som ny med en rekonditionering

Bilrekond innebär att man gör en rekonditionering av sin bil. Vilket i sin tur innebär att man rengör bilen på ett sätt som får bilen att se som ny ut igen. Eller så långt man kan komma med det material som man har att arbeta med förstås.

Även de mest insuttna och smutsiga bilar kan med rätt medel och handlag livas upp. Något som kan vara trevligt i vardagen. För det är alltid något speciellt med att sätta sig i en ren och fin bil. Det är också mycket lättare att fortsätta hålla bilen i ett bättre skick om man återställt skicket till nybil igen.

 

Knep och tricks

Hur väl man än försöker rengöra sin bil så kan det vara svårt att komma upp i samma standard som när ett proffs gör det. Men det handlar inte bara om att de har ett bättre handlag. Bara en sådan sak som att man som professionell rekondare har en riktigt rejäl dammsugare gör skillnad.

Försöker man få loss hundhår eller granbarr med dammsugaren man har i hemmet så kan man hålla på hur länge som helst. Och det är även skillnad på de medel som en bilrekond använder sig av. Där finns många knep som gör att hela innanmätet blir skinande rent och ser som nytt ut igen.

 

En viktig innehållsförteckning

Innan man bokar ett besök hos en verkstad för en motor-bilvård-bilrekond så är det viktigt att man tar reda på vad som ingår. Det beror på att ordet bilrekond numera har fått lite olika betydelse för olika utförare.

Som bilägare kanske man tror att tjänsten är som vid en bilservice. Det vill säga att alla gör likadant. Men så är det inte. I vissa fall innebär en rekond endast att bilen tvättas utvändigt. Och invändigt sker en enklare dammsugning. Inte den totala bilvården man tror.