husvagnar

Ett flexibelt hus att resa med

Ett flexibelt hus att resa med

editorial

En husvagn är som ett hus på hjul som man kan fästa till en bil och transportera runt. Inuti husvagnen finns det ofta säng, matplats, toalett, och ibland även dusch. Man kan välja att utforma husvagnen efter ens egna behov och önskemål. Tillval man kan göra är exempelvis tv, dusch, dubbelsäng, kokplatta, gaslarm, eller golvvärme. Det är därför lätt att anpassa sitt boende efter ekonomi och behov.

 

Nära till natur och hav

Att semestra med sin husvagn är väldigt populärt i Sverige. Man reser med sin husvagn till en bestämd plats, exempelvis en campingplats, och sedan bor man där ett tag. Man kan slå upp ett förtält framför husvagnen så att man kan vistas där också, ungefär som en altan framför ett permanent hus. Det är avslappnande och man får en chans att vara utomhus mer än om man bara varit hemma. Vissa av dessa campingplatser är nära havet och då är det smidigt att ta sig ner till havet för en simtur. För många är dessa husvagnssemestrar något man längtar till resten av året, och en chans att komma bort från storstadslivet och bara koppla av. Det är lätt att skaffa en umgängeskrets när man bor på en campingplats med sin husvagn eftersom alla är där av samma anledning – att njuta några veckor, eller månader, av sommaren.

 

Välj husvagn efter behov

En försäljare som erbjuder både begagnade och nya husvagnar är exempelvis Campea. För att besöka deras hemsida kan man titta här: http://www.campea.se/Husvagnar. Det finns flera olika modeller av husvagnar och det är viktigt att se igenom de olika alternativen för att veta att man väljer rätt. En husvagn håller länge och ska förhoppningsvis användas flera somrar framöver. Hur stor man väljer beror på hur många man är som tänker bo i den samt hur långa perioder man planerar att vara borta.