bussresor

Den korta resan till Paradiset

Den korta resan till Paradiset

Det är högt tryck på den inhemska resmålen i år. Förklaringen är förstås hemester/svemester och att få av oss åker utomlands denna sommar. Nåja, det är inte något dåligt med det. Sverige är ett fantastiskt land som erbjuder mycket sevärt. 
Det fina är att vi har så mycket som är lättillgängligt. Ofta kan det räcka med en bussresa och en kort promenad för att platser som verkligen känns unika och lite hemliga. Det gäller bara att ta sig tid att kolla runt lite tills man prickar rätt.

Saken är också den att det inte krävs särskilt mycket för att skapa något speciellt. Oftast handlar det faktiskt endast om ens egen sinnesstämning. Kan man finna ro och njutning i tillvaron så räcker det med det enkla för att en plats ska bli minnesvärd.
Det berömda nuet tenderar att göra varje plats och stund speciell.
Hemligheten är förstås att kunna släppta taget om allt som pockar på ens uppmärksamhet.

Här är skogsbad en god idé. Bara att lägga sig ned i den miljö man befinner sig i och ta in omgivningen med alla sinnen.
Stäng av mobilen och ge dig själv tid att känna in den plats som du har valt ut. Undanvara minst en timme för upplevelsen.

Kanske kommer du att känna stressen och rastlösheten som pockar på. Fortsätt då att fokusera på dina sinnen och framför allt din andning.
Tids nog kommer du att bygga upp förmågan till att bara vara, utan att din hjärna hela tiden löper amok och frestar med framtida dopaminkickar. Alla de där sakerna – mobil, tv-serier och godis – kommer alltid att finnas tillgängliga för dig. 
Den här platsen och detta solsken finns dock för dig just nu.
Så njut av den och låt dig själv bli hänförd av den. 

Världen är nämligen en magisk plats – om vi låter den vara det.