bilservice

Dags för service på bilen

Dags för service på bilen

Service på bilen bör utföras i alla fall en gång varje år för att serviceboken ska vara fullt ifylld och för att eventuella fel på bilen upptäcks så klart, det är ju en säkerhetsfråga. Det är inte alla som ser till att boka in en bilservice varje år, tiden går och man glömmer bort det helt enkelt. 

Men som ett tips kan man be bilverkstaden skicka ut automatiska sms om när det är dags för service igen, som en liten påminnelse. 

En bilverkstad utför det allra mesta med allt från service av bilen till reparationer av olika slag. Behöver ni hjälp med en bilreparation i Tyresö? Ta kontakt med närmaste bilverkstad så hjälper de er. 

 

Vad ingår?

Vad är det då som ingår i en fullservice på en bil? För det första så behöver man se till att själva servicen utförs av en certifierad verkstad, detta för att garantin ska gälla. 

Det är mycket som gås igenom när det kommer till bilservicen. Lamporna kollas runt om hela bilen så att alla fungerar som de ska. Däcken, bromsarna och alla vätskor kontrolleras så att de håller för gällande regler. 

Bilen körs en runda för att se till att den fungerar och rullar som den ska, eventuella fel kan ju upptäckas under en provkörning så det är viktig att den genomförs. Sedan kollas motorn, vindrutor, bilens insida, elektroniken och instrumenten. 

 

Certifierad verkstad 

Man kanske har en vän som är mekaniker eller så är man lite händigt lagd själv, men man bör faktiskt ändå låta en certifierad verkstad kontrollera bilen och utföra service. Garantin gäller inte om det skulle upptäckas att service inte är gjord av en certifierad verkstad eller enligt servicebokens riktlinjer. Det är verkligen värt de pengarna som en service på bilen kostar, det är vid servicen som eventuella fel kan upptäckas i rätt tid.