däck

Bra däck är en billig livförsäkring

Bra däck är en billig livförsäkring

Visst finns det roligare saker att lägga sina surt förvärvade slantar på än nya däck till bilen, men faktum är att just däcken spelar en enorm betydelse för både din egen och dina medtrafikanters säkerhet på vägarna. Det är således ingenting man bör snåla in på eller skjuta upp att byta ut, om de befintliga är slitna och har gjort sitt. Bra däck säkerställer att din bil, motorcykel, lastbil eller vilket fordon du än föredrar, får bra fäste på vägunderlaget och kan färdas tryggt och säkert. Vinterdäck med utslitna dubbar eller sommardäck med nästintill obefintligt mönsterdjup kan snabbt bli en riktig trafikfara för både dig själv och andra.

 

Hur vet man om däcken är bra?

Regelbundna inspektioner av däcken är det bästa sättet för att kunna bedöma skicket och huruvida de fungerar att användas eller bör bytas ut. Titta på mönsterdjupet – det bör aldrig vara grundare än 1,6 mm för sommardäck respektive 3 mm för vinterdäck. Kontrollera också dubbarna på vinterdäck, och kika noga efter eventuella skador, små hål eller förslitningar. Känner du inte att däck tillhör ditt område av expertis, kan du naturligtvis alltid vända dig till en däckverkstad för tips och råd om du känner dig osäker på om dina däck håller måttet. Lämnar du in bilen för däckskifte inför sommar- och vintersäsong, brukar verkstadspersonalen också vara duktiga på att kontrollera skicket och säga till om ett byte bör göras. 

 

 

Hitta din däckverkstad

Riktigt bra däckverkstäder finns det gott om i Sverige, vilket gör det enkelt att hitta en verkstad nära dig oavsett var du bor i detta avlånga land. Behöver du t ex nya däck i göteborg, eller är du i behov av däckreparation, däckskifte eller kanske däckhotell? Då kan du bl a vända dig till Däcktoppen – en proffsig och omtyckt verkstad med bra priser och rätt kompetens