bilverkstad

Bilverkstad i Järna

Bilverkstad i Järna

Dåliga bromsar, plåtskador eller bilservice. Att ha bil kostar en hel del. Men det lönar sig också i längden att sköta om bilen och utföra bilservice enligt serviceboken när man ska. Då slits bilen mindre och man kan många gånger undvika de riktigt stora felen och reparationerna. Att lämna in bilen för service på en bilverkstad i rätt tid gör också att bilens värde inte sjunker i onödan och att försäkringen fortsätter att gälla.

Men det gäller att vara ute i god tid då de bästa och mest prisvärda bilverkstäderna snabbt blir uppbokade. Vet man inte vilken bilverkstad man ska vända sig till kan man fråga vänner och familj om tips. 

Det kan också vara bra att jämföra priser innan man väljer verkstad. Många verkstäder har prislistor utlagda på sina hemsidor, men man kan även enkelt mejla eller ringa och be om prisuppgifter. I vissa fall som vid reparationer krävs det förstås först en undersökning av bilen innan man kan få ett kostnadsförslag.

 

Erfarna mekaniker åtgärdar ofta felet snabbare

Det som brukar skilja mest mellan olika bilverkstäder är timpriset. Men ett högt timpris behöver inte nödvändigtvis betyda att just den bilverkstaden blir dyrast. Kanske deras mekaniker är väldigt erfaren och åtgärdar felet väldigt snabbt? Eller har den senaste tekniken och moderna verktyg som gör att arbetet går undan? Därför ska man alltid be bilverkstaden uppskatta tidsåtgången när man ber om en prisuppgift och be att få offerten specificerad. 

 

 

Fristående bilverkstäder är ofta billigare

Inte sällan är det billigare att vända sig till de lite mindre fristående bilverkstäderna, i stället för till de stora märkesverkstäderna. De fristående bilverkstäderna brukar kunna reparera och serva alla slags bilmärken och har ofta stor erfarenhet. Det finns exempelvis en bilverkstad i Järna som är auktoriserad servicepartner till flera stora märken som Volkswagen, Audi, Skoda och Seat; https://www.swardbil.se/